HÜSZ 2024-2025

A VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Nonprofit Kft-nek (VPE) a vonatkozó közösségi és nemzeti jogszabályokban foglaltak alapján, a pályahálózat-működtetőtől megkapott műszaki és üzemi információk figyelembevételével minden évben el kell készítenie az adott naptári évet követő második menetrendi évben hatályos Hálózati Üzletszabályzat tervezetét (55/2015. (IX. 30.) NFM rendelet 4. §).

A Hálózati Üzletszabályzat tervezetét a véglegesített Hálózati Üzletszabályzat közzétételét legalább 30 nappal megelőzően a VPE honlapján nyilvánosságra kell hozni annak érdekében, hogy a kapacitásigénylők számára lehetőség nyíljon az abban foglaltak érdemi véleményezésére, észrevételeik megtételére.

 A VPE a 2024/2025-ös menetrendi időszakra vonatkozó Hálózati Üzletszabályzat tervezetét 2023. november 07-én, véleményezési lehetőség biztosítása céljából honlapján nyilvánosságra hozza és az érdekelt feleket tájékoztatja.  

Az 55/2015. (IX. 30.) NFM rendelet 5. § (1) bekezdése értelmében az érdekelt felek a módosítás tervezetekben foglaltakkal kapcsolatos észrevételeiket annak nyilvánosságra hozatalát követő 10 napon belül jelezhetik az alábbi elérhetőségeink valamelyikén.

Postai úton

VPE Vasúti Pályakapacitás-elosztó Nonprofit Kft.

H-1119 Than Károly u 3-5.

Elektronikus úton a vpe--.at.--vpe.hu e-mail címen.